Navi

3 kuukautta ennen matkaa


Joulukuussa 2014 päätimme lähteä reissuun...


ja aloitimme pikku hiljaa matkavalmistelut. Nyt matkaan on aikaa kolme kuukautta, t
öitä on jäljellä kuusi viikkoa ja kodittomia olemme viiden viikon päästä. Jännitys lisääntyy viikkojen huvetessa.


Haluamme jättää suunnittelun mahdollisimman vähälle...


mutta olemme kuulleet, että jotkin käytännön järjestelyt ja asioihin perehtyminen helpottavat matkalle lähtöä. Irtisanoutumiset töistä on hoidettu, vuokraisännälle on ilmoitettu vuokrasuhteen päättämisestä, suurimmasta osasta tavaroita on hankkiuduttu eroon, viisumihakemukset on vetämässä ja vakuutusasioiden selvittely sekä läksiäisjuhlien suunnittelu ovat käynnissä. Ollaan luettu Madventuresin Kansainvälisen seikkailijan opas. Mitä muuta sitä vielä pitää?





Tavaroista luopuminen...

on ollut suhteellisen helppoa, sillä tiiviissä asumisessa ja Annan ehtymättömässä järjestelyinnossa ja pedanttiudessa on se iloinen puoli, ettei kotimme ole päässyt täyttymään ääriään myöten. Viimeisen vuoden aikana hankinnat ovat olleet entistä tiukemmassa syynissä. Tarpeettomiksi osoittautuneita tavaroita on myyty tai lahjoitettu niitä enemmän tarvitseville. Jäljellä on vielä muutama huonekalut. Rakkaimmat muistot ja harrastusvälineet sekä pienen määrän vaatteita saamme varastoitua sukulaisten luokse - kiitos ja anteeksi!





Uusien tavaroiden hankinta...


on sen sijaan ollut (todella) vaikeaa. Suurin osa ajasta onkin mennyt toimivien varusteiden etsintään. Meille toimiva tarkoittaa kompromissia keveyden, kestävyyden, ekologisuuden sekä kustannusten välillä. Kaikki pakataan rinkkoihin - majoitusvarusteet (teltta, makuupussit ja -alustat), ruokailutarpeet ja ruoanvalmistusvälineet ja tietenkin vaatteet erilaisiin sääolosuhteisiin. Etenkin Pacific Crest Trailia (PCT) varten on tarkoin harkittava, mitä selässään kantaa.


Luulimme, että meillä on suurin osa varusteista valmiina. Ja onkin. On vain käynyt ilmi, että meidän toimiville varusteille on olemassa lukemattomia, lähinnä kevyempiä, vaihtoehtoja. Ja keveys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista varusteissa, joita on tarkoitus kantaa selässä 4300 kilometrin vaelluksen. Olimme toki kiinnittäneet huomiota varusteidemme painoon aiemminkin, mutta perehdyttyämme asiaan syvemmin, on käynyt selväksi, etteivät ne (mm. teltta ja rinkat) ole lähellekään kevyimmästä päästä. Tähän mennessä olemme keskittyneet lähinnä ruoanvalmistusvälineitä, telttaa, makuupusseja, rinkkoja sekä kenkiä koskeviin hankintoihin.


Helppoa hankintapäätösten tekeminen ei ole ollut. Mutta jossain vaiheessa niitä on vain tehtävä.


Näistä teemoista ja toivottavasti myös etukäteisfiilistelyistä kirjoittelemme tarkemmin tulevissa blogikirjoituksissa.








No comments:

Post a Comment